4 λόγοι για τους οποίους μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο θα βοηθήσει τα sites σας!

4 λόγοι για να εμπλουτίσετε τα sites σας με υλικό από σελίδα φιλοξενίας βίντεο!

Αν έχετε μία ιστοσελίδα ή blog και θέλετε να έχει όσο το δυνατό περισσότερη κίνηση και επισκέψεις, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να ενσωματώσετε βίντεο κλπ από μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο. Ο κύριος λόγος είναι απλός: χωρίς βίντεο, το site ή η ιστοσελίδα σας απλά χάνει επισκέπτες και κλικ, καθώς δίνει την εντύπωση ότι είναι προχειροφτιαγμένη και μη επαγγελματική.

Αυτός όμως είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εμπλουτίσετε τα sites σας με υλικό από κάποια ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, ας δούμε και άλλους εξίσου, αν όχι και περισσότερο, σημαντικούς:

1. Οι επισκέπτες βαριούνται την ανάγνωση

website designΝαι, το ξέρω ότι το περιεχόμενο (content) είναι αυτό που κάνει μία σελίδα ξεχωριστή και της προσδίδει αξία, αλλά αν το περιεχόμενο δεν παρουσιάζεται με τον σωστό ή με έστω ελκυστικό τρόπο, τότε ο επισκέπτης απλά δεν θα ασχοληθεί μαζί του. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της ταχύτητας, πράγμα που σημαίνει πως ο κόσμος πλέον θέλει να λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το λόγο είναι τόσο δημοφιλές το twitter! Με άλλα λόγια, ο κόσμος δε θέλει να διαβάζει κατεβατά, προτιμάει να ακούει πληροφορίες ή να βλέπει παρουσιάσεις. Αν λοιπόν το περιεχόμενο των sites σας είναι “κατεβατά” κειμένου, τότε απλά δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τον αναγνώστη σας. Αρκεί να συνοδέψετε τα “κατεβάτα” με ένα βίντεο από μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο στο οποίο εσείς ή κάποιος άλλος θα διαβάζετε το κείμενο και αμέσως θα δείτε το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας να αυξάνεται. Προσοχή, δεν είναι ανάγκη να γίνετε ο επόμενος Christopher Nolan! Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο ένα βίντεο όπου στην ουσία γίνεται ανάγνωση του content μπορεί να κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

2. Είναι πολύ οικονομικό!

dorean-filoksenia-videoΕίναι αλήθεια πως αν δοκιμάσετε να ανεβάσετε κάποιο βίντεο απευθείας στην ιστοσελίδα σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπηρεσία φιλοξενίας της σελίδας να σας επιβάλλει περιορισμούς ή να σας χρεώσει με κάποιο υπέρογκο ποσό. Αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί με μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο. Σελίδες αυτού του είδους, όπως το Youtube και το Daily Motion, προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες εντελώς δωρεάν, μιας που αυτή είναι η μόνη δουλειά τους. Επιπλέον, μιας που αυτά τα sites ειδικεύονται αποκλειστικά στη φιλοξενία βίντεο, η όλη διαδικασία “ανεβάσματος” κλπ ενός βίντεο είναι γρήγορη και απλή.
Ένα πολύ καλο site για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τις ιστοσελίδες φιλοξενίας βίντεο είναι http://ιστοσελιδαφιλοξενιασβιντεο.gr/

3. Μπορεί να σας αποφέρει έξτρα εισόδημα

website designΈχετε ακούσει ποτέ το όνομα PewDiePie? Πρόκειται για έναν Youtuber ο οποίος, όταν γράφοταν αυτές οι γραμμές, βγάζει 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τα video που ανεβάζει! Εντάξει, δε λέω πως ο καθένας μπορεί εύκολα να γίνει ο επόμενος PewDiePie, αλλά ενεργοποιώντας την επιλογή για διαφημίσεις στα βίντεο σας σε κάποια ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, μπορείτε να βγάλετε κάποια χρήματα κάθε φορά που κάποιος θα τα βλέπει. Μπορεί να μη γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά δε νομίζω να σας χαλάσουν μερικά έξτρα Ευρώ κάθε μήνα!

4. Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεστε!

κατασκευή websiteΌπως είπα και πριν, το μόνο που χρειάζεται για να κάνετε το περιεχόμενο των sites σας πιο ελκυστικό, είναι απλά και μόνο να φροντίσετε να μην το παρουσιάζετε σαν “κατεβατό” κειμένου. Αρκεί και μόνο ένα βίντεο που κάποιος θα το διαβάζει. Το βίντεο αυτό μπορεί να συνοδεύεται από φωτογραφίες ή ίσως και κάποια μουσική σαν “χαλί”. Η δημιουργία ενός τέτοιου βίντεο είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι λίγη προετοιμασία, μία κάμερα με μικρόφωνο (ναι, ακόμη και μία webcam ή η κάμερα που είναι ενσωματωμένη στο smartphone ή το laptop σας θα τη κάνει τη δουλειά) και κάποιο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο από τα άπειρα που είναι διαθέσιμα, πολλές φορές και δωρεάν. Μόλις ολοκληρώσετε το βίντεο σας, το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσετε τη διαδικασία υποβολής για την αγαπημένη σας ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο.

Τα 5 πιο συχνά λάθη στη δημιουργία site για να μη τα κάνετε στις ιστοσελίδες σας

Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Τα 5 συχνότερα σφάλματα στη δημιουργία site!

Η δημιουργία site είναι πλέον από τα πρώτα πράγματα που κάνει μία επιχείρηση ή κάποιος που θέλει να προβληθεί η δουλειά ή οι απόψεις του. Το internet πλέον αποτελεί τη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ενός πολύ σημαντικού, αν όχι του μεγαλύτερου, ποσοστό του πληθυσμού, οπότε μία ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι προσεγμένη και ευχάριστη για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και να το κάνει να αφιερώσει τον πολύτιμο του χρόνο σε αυτή.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας πλέον έχει γίνει πολύ εύκολος. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα για σχεδιασμό και δημιουργία site διαθέσιμα στο ίντερνετ και την αγορά γενικότερα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά απλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα ακόμη και από ανθρώπους που δεν ξέρουν και πολλά από HTML ή πληροφορική. Το ότι κάτι είναι εύκολο να γίνει όμως, δε σημαίνει ότι αυτό θα γίνει και σωστά!

Ένα μεγάλο ποσοστό ιστοσελίδων λοιπόν, διαπράττουν κάποιες πολύ βασικές αμαρτίες σε ότη αφορά τη σχεδίαση ιστοσέλιδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δυσάρεστες για τον επισκέπτη ή και δυσανάγνωστες Κακά τα ψέματα, μπορεί το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας να είναι αυτό που τη κάνει ξεχωριστή, αλλά αν αυτή δεν είναι λίγο ευχάριστη, ειδικά στο μάτι, ο επισκέπτης δεν πρόκειται να κάτσει αρκετά ώστε να δει και να επεξεργαστεί το περιεχόμενο.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο συχνά λάθη στο σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων για να μη τα κάνετε κι’ εσείς, ή α τα διορθώσετε αν τα έχετε κάνει ήδη!

1.Υπερβολική χρήση Flash

Το Flash μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία site, αλλά η υπερβολική του χρήση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Οι σελίδες που έχουν πολύ Flash συνήθως φορτώνουν πολύ πιο αργά από τις “απλές” και πολλές φορές “ταλαιπωρούν” τον υπολογιστή του επισκέπτη και τον κάνουν να τρέχει αργά. Επιπλέον, τα περισσότερα κινητά και tablets δεν είναι συμβατά με Flash. Το Flash είναι καλό για μερικές διακοσμητικές πινελιές στην ιστοσελίδα σας, αλλά σε καμία περίπτωση δε πρέπει να κατασκευάσετε τη σελίδα εξ’ ολοκλήρου με αυτό.

δημιουργία ιστοσελίδων

2.Πολυμέσα που παίζουν αυτόματα

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να ανοίγεις μία ιστοσελίδα και να αρχίσει να παίζει ένα τραγούδι ή ένα βίντεο. Έξτρα πόντοι εκνευρστηκότητας αν αυτό γίνεται σε λούπα και έξτρα μπόνους αν ξεκινάνε να παίζουν παραπάνω από ένα πολυμέσο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! Ο επισκέπτης απλά θα κλείσει τη σελίδα σε κλάσματα δευτερολέπτου! Προσοχή, δε λέω πως πρέπει να αποφύγετε τα πολυμέσα κατα τη δημιουργία site σας. αυτό που λέω είναι ότι αυτά δε θα πρέπει να παίζουν αυτόματα ή χωρίς να τα ενεργοποιήσει ο χρήστης.

κατασκευή site

3.Κείμενα σε PDF

Το PDF είναι ένα format κειμένου το οποίο σε καμία περίπτωση σε προορίζεται για τη δημιουργία site. Η δουλειά του είναι να διευκολύνει την εκτύπωση κειμένων. Ένα κείμενο που ανεβαίνει σε μια ιστοσελίδα σε PDF, απλά δεν είναι στο σωστό format. Τα κείμενα δεν είναι βελτιστοποιημένα για τα παράθυρα των browsers και έτσι γίνονται δύσχρηστα και δυσανάγνωστα. Τα PDF αρχεία είναι αποδεκτά σε sites μόνο αν πρόκειται για σκαναρισμένα έγγραφα.

κατασκευή ιστοσελίδων

4.Έλλειψη φωτογραφιών

Αν το περιεχόμενο σας είναι κυρίως ή αποκλειστικά κείμενο, φροντίστε να το εμπλουτίσετε με λίγες φωτογραφίες. Όχι μόνο θα γίνει έτσι πιο ελκυστικό και ευχάριστο στο μάτι του επισκέπτη, αλλά θα “καμουφλαριστεί” και το μέγεθος του κειμένου. ένας από τους πρώτους κανόνες για τη δημιουργία site και το σχεδιασμό ιστοσελίδων, είναι ότι κανείς δε θέλει να διαβάσει ένα τεράστιο κατεβατό κειμένου ή ένα wall of text που λένε και οι Αμερικάνοι.

συχνότερα λάθη στη δημιουργία site

5.Φωτογραφίες ακατάλληλης ποιότητας

Επειδή μίαν φωτογραφία είναι όμορφη και υψηλής ποιότητας, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κατάλληλη για ανέβασμα! Οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας κάνουν αργό το φόρτωμα της σελίδας και καλό είναι να αποφεύγονται κατά τη δημιουργία ιστοσελίδων. site. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα όπως το Photoshop για να μειώσετε το μέγεθος της φωτογραφίας και να το κάνετε πιο κατάλληλο για χρήση σε ιστοσελίδες, χωρίς να χάσετε κάτι από την ομορφιά της εικόνας.

σχεδίαση ιστοσέλιδων