Τσάντες Πλάτης: Πρακτικότητα και στυλ σε ένα εναλλακτικό πακέτο

Τσάντες Πλάτης και LIfestyle

Οι τσάντες πλάτης αποτελούν πλέον μια αγαπημένη εναλλακτική επιλογή για το ίσως πιο απαραίτητο πρακτικό αξεσουάρ κάθε γυναίκας: την τσάντα.Διεθνώς γνωστές και ως backpacks,δεν θα πάρει πολύ χρόνο για κάποιον να διαπιστώσει ότι οι τσάντες πλάτης εξαπλώνονται με ταχείς ρυθμούς και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της γενικής εξωτερικής εμφάνισης πολλών γυναικών.

Μπορεί σε πολλούς αυτή ακριβώς η λέξη να φαίρνει στο μυαλό εικόνες από το σχολείο και τα παιδικά χρόνια, αλλά πιστέψτε μας, οι σχεδιαστές μόδας έχουν φροντίσει και για τους «μεγάλους».

Πλέον, οι τσάντες πλάτης όχι μόνο δεν αποτελούν μοναδικό φαινόμενο των σχολικών προαυλίων, αλλά στη σύγχρονη εποχή κυκλοφορούν στην αγορά στυλάτα backpacks κατασκευασμένα από ποιοτικό δέρμα και σε χρωματισμούς που μπορούν να φορεθούν ακόμα και κατά τη διάρκεια νυχτερινών εξόδων.

Τα σχέδια, όπως και στα περισσότερα αξεσουάρ ντυσίματος, και εδώ ποικίλουν, αφού έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε από μια συλλογή αμέτρητων συνδυασμών σχεδίων και χρωμάτων, από απλές μονοχρωμίες με vintage σχεδιασμό μέχρι μοντέρνους σχεδιαtsantes platisσμούς και εξωτικά δέρματα, έτσι ώστε να καταλήξετε στην τσάντα που ταιριάζει περισσότερο με τις στυλιστικές σας προτιμήσεις.Οι τσάντες που φοριούνται στην πλάτη, αν και όπως αναφέρθηκε παραπάνω μέχρι πρότινος καλύπτονταν από το στερεότυπο σύμφωνα με το οποίο αυτές χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο από μαθητές/φοιτητές για τη μεταφορά σχολικών βιβλίων ή από άτομα που πραγματοποιούσαν πεζοπορίες, πλέον τα δεδομένα αυτά άλλαξαν αφού όλο και περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην αγορά μιας σικάτης τσάντας πλάτης που θα τους προσφέρει αυξημένη πρακτικότητα αλλά και στυλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι τσάντες πλάτης, λόγω ακριβώς του λόγου ότι φοριούνται στην πλάτη μέσω (σπανίως) ενός ή δύο λουριών, προσφέρουν στον χρήστη τους αυξημένη κατά πολύ πρακτικότητα και ελευθερία κινήσεων σε σχέση με μια παραδοσιακή τσάντα χεριού ή ακόμα και ώμου. Αυτό συμβαίνει διότι, βρισκόμενη η τσάντα στην πλάτη του χρήστη της, τα χέρια παραμένουν εντελώς ελεύθερα και απαλλαγμένα από την υποχρέωση κουβαλήματος μιας παραδοσιακής τσάντας χεριού.

Επιπλέον, οι τσάντες αυτές προσφέρουν κατά κανόνα μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην εκάστοτε γυναίκα να κουβαλάει περισσότερα -απαραίτητα ή μη- πράγματα με μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται να προστεθεί και ο πολύ σημαντικός παράγοντας στυλ, κάτι που οι αναφερόμενες τσάντες αναμφίβολα το διαθέτουν.

Είτε ψάχνετε για ένα περισσότερο διακριτικό αλλά συνάμα στυλάτο  σχέδιο για την δουλειά σας, είτε κάτι πιο έντονο και ξεχωριστό για τις εξόδους σας, σίγουρα κάποια από τις υπάρχουσες επιλογές θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Δείτε πόσο εύκολο είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια χορού για το κοριτσάκι σας

Επιλέξτε τα καλύτερα παπούτσια χορού για το κορίτσι σας

Είναι γνωστό πως ο χορός είναι το αγαπημένο χόμπι όλων των μικρών κοριτσιών. Όπως όμως και όλα τα χόμπι, για να γίνει σωστά χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό και ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του, είναι τα παπούτσια χορού.Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι οι περίφημες μπαλαρίνες είναι τα μόνα παπούτσια για χορό που χρειάζεται κάποιος. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε είδος χορού, έχει και τα δικά του, πολύ συγκεκριμένα, παπούτσια.

Εδώ προκύπτει και άλλο ένα θέμα. Αν και το μπαλέτο είναι σίγουρα η πιο διαδεδομένη και η αγαπημένη μορφή χορού για τα κοριτσάκια,δεν είναι το μόνο είδος χορού με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσετε ποιο είδος χορού ενδιαφέρει τη μικρούλα σας,μπορεί να προτιμά λάτιν, τζαζ ή και μοντέρνους χορούς, θα πρέπει να αγοράσετε και τα κατάλληλα παπούτσια χορού.

Ποιοί είναι όμως οι πιθανοί συνδυασμοί; Ας τους δούμε!

●Μπαλέτο

Τα παπούτσια μπαλέτου, ή μπαλαρίνες όπως είναι κοινώς γνωστά, είναι σίγουρα από τα πιο γνωστά είδη σε ότι αφορά τα παπούτσια χορού.Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους λοιπόν, χρησιμοποιούνται κυρίως για μαθήματα μπαλέτου, αλλά μπορούν να φορεθούν και αλλού,όπως για παράδειγμα σε κάποιο γυμναστήριο ή χόρο με μοκέτα. Τα παπούτσια αυτά βγαίνουν σε ροζ, άσπρο, μαύρο ή μπεζ χρώμα και πρέπει να είναι σφιχτά στο πόδι όταν τα φοράει κάποιος, προκειμένου οι διάφορες κινήσεις και φιγούρες χορού να γίνονται εύκολα και με ασφάλεια.

●Hip Hop και Jazz

Οι Hip Hop και τζαζ χορί είναι πολύ δημοφιλείς στα νεαρά κορίτσια αυτή τη στιγμή.Τα κορίτσια που λοιπόν που επιλέγουν να μάθουν και να ασχοληθούν με αυτά τα δύο στυλ θα χρειάστούνι ειδικά παπούτσια χορού, τα οποία θα έχουν σόλα από λάστιχο που θα επιτρέπει στα κορίτσια να κάνουν εύκολα τις διάφορες στροφές και “κλωτσιές” που απαιτούν αυτοί οι χοροί.

●Χοροί αίθουσας και Latin

Αν το κορίτσι σας θέλει να μάθει χορούς αιθούσης ή Latin, τότε θα πρέπει να του αγοράσετε τα ανάλογα παπούτσια. Οι χοροί αυτοί απαιτούν παπούτσια χορού με τακούνια ύψους 2 ή και τριών ιντσών και έτσι ίσως να μην είναι οι ιδανικοί για πολύ νεαρά κορίτσια. Εν πάση περιπτώση, θα πρέπει όταν χρησιμοποιεί το κορίτσι σας αυτά τα παπούτσια, να επικαλύπτει τις σόλες τους με ένα αντιολισθητικό υλικό για να μην γλιστρήσει και πέσει.

Περισσότερες συμβουλές για την αγορά παπουτσιών χορού:

1.θα πρέπει να φροντίσετε ότι τα παπούτσια που θα αγοράσετε θα κάνουν καλά στο πόδι του κοριτσιού σας. Αν δεν της κάνουν καλά, τότε όχι μόνο θα της προκαλούν πόνο και ταλαιπωρία, αλλά μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνα καθώς μπορεί να την κάνουν να πέσει και να χτυπήσει.

2.Θα πρέπει πάντα να θέσετε ένα budget πριν ψωνίσετε. Εάν δεν θέλετε το χόμπι της κόρης σας να σας κοστίσει μία περιουσία, τότε θα πρέπει να ψάξετε καλά για ευκαιρίες και προσφορές. Το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε εκπτώσεις και προσφορές σε παπούτσια χορού.

3.Αν το κορίτσι σας ασχολείται ήδη με τον χορό και απλά θέλει καινούργια παπούτσια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα παπούτσια ψορού που να ταιριάζουν με στολή και τα ρούχα που φοράει όταν χορεύει. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ακόμη περισσότερα χρήματα
για ένα νέο φόρεμα που να ταιριάζει με τα νέα παπούτσια.

Μάθετε τους τρόπους για να δημιουργήστε το καλύτερο Web-Design

Λένε ότι σε μια ιστοσελίδα το περιεχόμενο είναι αυτό που μετράει. Αυτό είναι βέβαια αλήθεια, αλλά δεν είναι το μόνο πράγμα που μετράει: το design ιστοσελίδας είναι το ίδιο ή ίσως και περισσότερο σημαντικό. Γιατί το λέω αυτό; Μα γιατί το design είναι αυτό που θα κάνει τον επισκέπτη να αποφασίσει αν θα μείνει στη σελίδα ή θα φύγει! Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να έχετε καλό περιεχόμενο στις σελίδες σας, θα πρέπει αυτό να παρουσιάζεται με τρόπο ελκυστικό στον επισκέπτη και να είναι εύκολη η πλοήγηση σε αυτό.

Κακά τα ψέματα, στις μέρες μας δεν έχουμε πολύ ελεύθερο χρόνο, γι’ αυτό και θέλουμε να βρίσκουμε τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν όσο πιο γρήγορα και εύκολα γίνεται. Ένα άσχημο design ιστοσελίδας λοιπόν, το οποίο είτε θα κάνει το περιεχόμενο δυσανάγνωστό είτε θα κάνει τη πρόσβαση σε αυτό πολύπλοκη και δύσκολη, είναι αρκετό για να κάνει τους επισκέπτες να φύγουν από μία σελίδα,όσο καλό και να είναι το περιεχόμενο της! Κανείς ας πούμε δεν πρόκειται να ανεχτεί πλέον flash animations για να μπει στο περιεχόμενο μίαςσελίδας, ούτε είναι διατεθειμένος να περιμένει να φορτώσουν όλα τα εφέ κλπ που έχει βάλει ο ιδιοκτήτης της.

Επιπλέον, το καλό design ιστοσελίδας προσδίδει και κύρος στη σελίδα. Θα εμπιστευόσασταν ποτέ ένα e-shop ας πούμε η σελίδα του οποίου μοιάζει σαν να κατασκευάστηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και μοιάζει να κατασκευάστηκε για υπολογιστές με 56-άρια modems.

Το design ιστοσελίδας δεν έιναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται! Με μερικές απλές έρευνες και tutorials θα μπορέσετε να σχεδιάσετε μία όμορφη και λειτουργική ιστοσελίδα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να ασχοληθείτε σοβαρά με το διαδίκτυο,τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση στον σχεδιασμό των σελίδαων σας. Τέλος. εννοείται πως αν πρόκειται για την ιστοσελίδα μίας επιχείρησης, τότε είναι καλύτερο το design της να γίνει από επαγγελματίες designers για να αποκτήσει το αναγκαίο κύρος και να είναι εγγυημένα εύχρηστη και φιλική προς το χρήστη.

Πτυσσόμενα κάγκελα: Τι πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε!

Θέλετε να αγοράσετε πτυσσόμενα κάγκελα και δε ξέρετε ποια να διαλέξετε; Δείτε τις 4 συμβουλές μας!

 

Η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική στις μέρες, ειδικά όταν πρόκειται όχι μόνο για τις περιουσίες μας, αλλά και για τις ζωές μας. Τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι μία από τις πιο οικονομικές και αποτελεσματικές λύσεις για την ασφάλεια του σπιτιού. Όχι μόνο προσφέρουν προστασία καλύπτοντας πόρτες και παράθυρα, αλλά είναι και πολύ πρακτικά και εύκολα στη χρήση. Άλλωστε ένα μέτρο ασφαλείας που δεν είναι πρακτικό είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύει.

 

Τα πτυσόμενα κάγκελα λοιπόν έχουν γίνει πολύ δημοφιλή πλέον. Μία βόλτα σε μία μεγάλη πόλη όπως την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη θα πείσει οποιονδήποτε γι’ αυτό το γεγονός. Αν λοιπόν θέλετε κι’ εσείς να εγκαταστήσετε κάγκελα ασφαλείας, τι θα πρέπει να κοιτάξετε πέρα από τις τιμές που προσφέρει το κάθε κατάστημα ή εταιρία; Είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρετε! Αυτό το άρθρο λοιπόν, είναι εδώ για να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή! Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξετε πέρα από την τιμή:

 

  • Επιλέξτε μία αξιόπιστη εταιρία!

πτυσσόμενα κάγκελα

Τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι ένα μέτρο ασφαλείας, αν όμως δεν εγκατασταθεί σωστά και από άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς, τότε δυστυχώς γίνεται τελείως άχρηστο. Μη λοιπόν κοιτάτε μόνο για πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τιμές όταν κάνετε την έρευνα αγοράς σας. Αν βρείτε κάποιες όντως καλές και συμφέρουσες προσφορές, φροντίστε να ψάξετε μην έχει κάποιον λάκκο η φάβα! Ψάξτε για την εταιρία που κάνει τη προσφορά και τη φήμη της στην αγορά. Μία έρευνα στο Google σίγουρα θα αποφέρει αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να ψάξετε και την μάρκα των κάγκελων, αν δεν τα κατασκευάζει η ίδια εταιρία, έτσι ώστε να έχετε μία πολύ καλύτερη εικόνα για τη προσφορά!

 

  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ράγες!

πτυσσόμενα κάγκελα θεσσαλονίκηΛένε ότι μία αλυσίδα είναι τόσο δυνατή όσο ο πιο αδύναμος κρίκος της. Στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας λοιπόν, ο πιο αδύναμος κρίκος είναι συνήθως οι ράγες τους. Αν οι ράγες είναι “γυμνές” και ορατές, τότε τα πτυσσόμενα κάγκελα απλά δεν είναι καθόλου ασφαλή, μιας που ο επίδοξος εισβολέας θα μπορεί πολύ εύκολα να τα παραβιάσει ή ακόμη και να αφαιρέσει τελείως! Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάτε για κάγκελα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις ράγες τους. Όσο πιο κρυμμένες και λιγότερο ορατές είναι οι ράγες, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα σας προσφέρουν τα κάγκελα σας!

  • Προσέξτε και τους μεντεσέδες!

πτυσσόμενα κάγκελα τιμέςΠολλές εταιρίες που εγκαθιστούν πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας Θεσσαλονονίκη, χρησιμοποιούν εξωτερικούς μεντεσέδες για να ασφαλίσουν τα κάγκελα στους τοίχους, μειώνοντας έτσι σημαντικά το κόστος τις εγκατάστασης. Αυτοί οι μεντεσέδες συνήθως καλύπτονται με ένα πλαστικό κάλυμμα για να γίνουν λιγότερο ορατοί, αλλά αυτό το κάλυμμα μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια ο διαρρήκτης να αποκτήσει πρόσβαση στα “θεμέλια” των κάγκελων! Αν ξεβιδώσει τους μεντεσέδες, τότε απλά μπορεί να βγάλει τα κάγκελα από τη θέση τους. Φροντίστε αυτός που θα σας κάνει την εγκατάσταση να χρησιμοποιεί εσωτερικούς και πολύ καλής ποιότητας μεντεσέδες.

  • Αποφύγετε τα κεντρικά στηρίγματα!

ptisomena kagelaΑν η πόρτα ή η μπαλκονόπορτα σας είναι μεγάλη, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να βρείτε πτυσσόμενα κάγκελα που δεν χρειάζονται κάποιο κεντρικό στήριγμα για να υποστηρίζονται και να στέκονται όρθια. Το κεντρικό στήριγμα θα περιορίσει τη θέα σας και θα κάνει την είσοδο και την έξοδο από τη πόρτα πιο δύσκολη, μιας που στην ουσία θα τη χωρίσει στα δύο και θα τη στενέψει. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε το σπίτι σας να μοιάζει με το Αλκατράζ για να νιώθετε (και να είστε) ασφαλείς…

 

Αυτές οι τέσσερις συμβουλές είναι τα βασικά που χρειάζεται να ξέρετε όταν αγοράζετε πτυσσόμενα κάγκελα. Αν λοιπόν σκοπεύετε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε κάγκελα, πλέον ξέρετε ότι δεν αρκεί το να ψάξετε στο Google για “πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας τιμές Θεσσαλονίκη”. Μην πάρετε κάποιο κάγκελο μόνο και μόνο γιατί είναι το πιο οικονομικό και βρεθείτε αργότερα προ δυσάρεστων εκπλήξεων! Τώρα ξέρετε!

4 λόγοι για τους οποίους μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο θα βοηθήσει τα sites σας!

4 λόγοι για να εμπλουτίσετε τα sites σας με υλικό από σελίδα φιλοξενίας βίντεο!

Αν έχετε μία ιστοσελίδα ή blog και θέλετε να έχει όσο το δυνατό περισσότερη κίνηση και επισκέψεις, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να ενσωματώσετε βίντεο κλπ από μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο. Ο κύριος λόγος είναι απλός: χωρίς βίντεο, το site ή η ιστοσελίδα σας απλά χάνει επισκέπτες και κλικ, καθώς δίνει την εντύπωση ότι είναι προχειροφτιαγμένη και μη επαγγελματική.

Αυτός όμως είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εμπλουτίσετε τα sites σας με υλικό από κάποια ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, ας δούμε και άλλους εξίσου, αν όχι και περισσότερο, σημαντικούς:

1. Οι επισκέπτες βαριούνται την ανάγνωση

website designΝαι, το ξέρω ότι το περιεχόμενο (content) είναι αυτό που κάνει μία σελίδα ξεχωριστή και της προσδίδει αξία, αλλά αν το περιεχόμενο δεν παρουσιάζεται με τον σωστό ή με έστω ελκυστικό τρόπο, τότε ο επισκέπτης απλά δεν θα ασχοληθεί μαζί του. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και της ταχύτητας, πράγμα που σημαίνει πως ο κόσμος πλέον θέλει να λαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφορία σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το λόγο είναι τόσο δημοφιλές το twitter! Με άλλα λόγια, ο κόσμος δε θέλει να διαβάζει κατεβατά, προτιμάει να ακούει πληροφορίες ή να βλέπει παρουσιάσεις. Αν λοιπόν το περιεχόμενο των sites σας είναι “κατεβατά” κειμένου, τότε απλά δεν είναι καθόλου ελκυστικό για τον αναγνώστη σας. Αρκεί να συνοδέψετε τα “κατεβάτα” με ένα βίντεο από μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο στο οποίο εσείς ή κάποιος άλλος θα διαβάζετε το κείμενο και αμέσως θα δείτε το ενδιαφέρον των επισκεπτών σας να αυξάνεται. Προσοχή, δεν είναι ανάγκη να γίνετε ο επόμενος Christopher Nolan! Ακόμα και κάτι τόσο απλό όσο ένα βίντεο όπου στην ουσία γίνεται ανάγνωση του content μπορεί να κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά.

2. Είναι πολύ οικονομικό!

dorean-filoksenia-videoΕίναι αλήθεια πως αν δοκιμάσετε να ανεβάσετε κάποιο βίντεο απευθείας στην ιστοσελίδα σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπηρεσία φιλοξενίας της σελίδας να σας επιβάλλει περιορισμούς ή να σας χρεώσει με κάποιο υπέρογκο ποσό. Αυτό απλά δεν πρόκειται να συμβεί με μία ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο. Σελίδες αυτού του είδους, όπως το Youtube και το Daily Motion, προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες εντελώς δωρεάν, μιας που αυτή είναι η μόνη δουλειά τους. Επιπλέον, μιας που αυτά τα sites ειδικεύονται αποκλειστικά στη φιλοξενία βίντεο, η όλη διαδικασία “ανεβάσματος” κλπ ενός βίντεο είναι γρήγορη και απλή.
Ένα πολύ καλο site για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τις ιστοσελίδες φιλοξενίας βίντεο είναι http://ιστοσελιδαφιλοξενιασβιντεο.gr/

3. Μπορεί να σας αποφέρει έξτρα εισόδημα

website designΈχετε ακούσει ποτέ το όνομα PewDiePie? Πρόκειται για έναν Youtuber ο οποίος, όταν γράφοταν αυτές οι γραμμές, βγάζει 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τα video που ανεβάζει! Εντάξει, δε λέω πως ο καθένας μπορεί εύκολα να γίνει ο επόμενος PewDiePie, αλλά ενεργοποιώντας την επιλογή για διαφημίσεις στα βίντεο σας σε κάποια ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο, μπορείτε να βγάλετε κάποια χρήματα κάθε φορά που κάποιος θα τα βλέπει. Μπορεί να μη γίνετε εκατομμυριούχοι, αλλά δε νομίζω να σας χαλάσουν μερικά έξτρα Ευρώ κάθε μήνα!

4. Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεστε!

κατασκευή websiteΌπως είπα και πριν, το μόνο που χρειάζεται για να κάνετε το περιεχόμενο των sites σας πιο ελκυστικό, είναι απλά και μόνο να φροντίσετε να μην το παρουσιάζετε σαν “κατεβατό” κειμένου. Αρκεί και μόνο ένα βίντεο που κάποιος θα το διαβάζει. Το βίντεο αυτό μπορεί να συνοδεύεται από φωτογραφίες ή ίσως και κάποια μουσική σαν “χαλί”. Η δημιουργία ενός τέτοιου βίντεο είναι πάρα πολύ απλή. Το μόνο που χρειάζεται από εσάς είναι λίγη προετοιμασία, μία κάμερα με μικρόφωνο (ναι, ακόμη και μία webcam ή η κάμερα που είναι ενσωματωμένη στο smartphone ή το laptop σας θα τη κάνει τη δουλειά) και κάποιο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο από τα άπειρα που είναι διαθέσιμα, πολλές φορές και δωρεάν. Μόλις ολοκληρώσετε το βίντεο σας, το μόνο που μένει είναι να ακολουθήσετε τη διαδικασία υποβολής για την αγαπημένη σας ιστοσελίδα φιλοξενίας βίντεο.

Τα 5 πιο συχνά λάθη στη δημιουργία site για να μη τα κάνετε στις ιστοσελίδες σας

Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Τα 5 συχνότερα σφάλματα στη δημιουργία site!

Η δημιουργία site είναι πλέον από τα πρώτα πράγματα που κάνει μία επιχείρηση ή κάποιος που θέλει να προβληθεί η δουλειά ή οι απόψεις του. Το internet πλέον αποτελεί τη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ενός πολύ σημαντικού, αν όχι του μεγαλύτερου, ποσοστό του πληθυσμού, οπότε μία ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι προσεγμένη και ευχάριστη για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και να το κάνει να αφιερώσει τον πολύτιμο του χρόνο σε αυτή.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας πλέον έχει γίνει πολύ εύκολος. Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα για σχεδιασμό και δημιουργία site διαθέσιμα στο ίντερνετ και την αγορά γενικότερα. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχετικά απλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα ακόμη και από ανθρώπους που δεν ξέρουν και πολλά από HTML ή πληροφορική. Το ότι κάτι είναι εύκολο να γίνει όμως, δε σημαίνει ότι αυτό θα γίνει και σωστά!

Ένα μεγάλο ποσοστό ιστοσελίδων λοιπόν, διαπράττουν κάποιες πολύ βασικές αμαρτίες σε ότη αφορά τη σχεδίαση ιστοσέλιδων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι δυσάρεστες για τον επισκέπτη ή και δυσανάγνωστες Κακά τα ψέματα, μπορεί το περιεχόμενο μίας ιστοσελίδας να είναι αυτό που τη κάνει ξεχωριστή, αλλά αν αυτή δεν είναι λίγο ευχάριστη, ειδικά στο μάτι, ο επισκέπτης δεν πρόκειται να κάτσει αρκετά ώστε να δει και να επεξεργαστεί το περιεχόμενο.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο συχνά λάθη στο σχεδιασμό και κατασκευή ιστοσελίδων για να μη τα κάνετε κι’ εσείς, ή α τα διορθώσετε αν τα έχετε κάνει ήδη!

1.Υπερβολική χρήση Flash

Το Flash μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία site, αλλά η υπερβολική του χρήση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Οι σελίδες που έχουν πολύ Flash συνήθως φορτώνουν πολύ πιο αργά από τις “απλές” και πολλές φορές “ταλαιπωρούν” τον υπολογιστή του επισκέπτη και τον κάνουν να τρέχει αργά. Επιπλέον, τα περισσότερα κινητά και tablets δεν είναι συμβατά με Flash. Το Flash είναι καλό για μερικές διακοσμητικές πινελιές στην ιστοσελίδα σας, αλλά σε καμία περίπτωση δε πρέπει να κατασκευάσετε τη σελίδα εξ’ ολοκλήρου με αυτό.

δημιουργία ιστοσελίδων

2.Πολυμέσα που παίζουν αυτόματα

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από το να ανοίγεις μία ιστοσελίδα και να αρχίσει να παίζει ένα τραγούδι ή ένα βίντεο. Έξτρα πόντοι εκνευρστηκότητας αν αυτό γίνεται σε λούπα και έξτρα μπόνους αν ξεκινάνε να παίζουν παραπάνω από ένα πολυμέσο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ! Ο επισκέπτης απλά θα κλείσει τη σελίδα σε κλάσματα δευτερολέπτου! Προσοχή, δε λέω πως πρέπει να αποφύγετε τα πολυμέσα κατα τη δημιουργία site σας. αυτό που λέω είναι ότι αυτά δε θα πρέπει να παίζουν αυτόματα ή χωρίς να τα ενεργοποιήσει ο χρήστης.

κατασκευή site

3.Κείμενα σε PDF

Το PDF είναι ένα format κειμένου το οποίο σε καμία περίπτωση σε προορίζεται για τη δημιουργία site. Η δουλειά του είναι να διευκολύνει την εκτύπωση κειμένων. Ένα κείμενο που ανεβαίνει σε μια ιστοσελίδα σε PDF, απλά δεν είναι στο σωστό format. Τα κείμενα δεν είναι βελτιστοποιημένα για τα παράθυρα των browsers και έτσι γίνονται δύσχρηστα και δυσανάγνωστα. Τα PDF αρχεία είναι αποδεκτά σε sites μόνο αν πρόκειται για σκαναρισμένα έγγραφα.

κατασκευή ιστοσελίδων

4.Έλλειψη φωτογραφιών

Αν το περιεχόμενο σας είναι κυρίως ή αποκλειστικά κείμενο, φροντίστε να το εμπλουτίσετε με λίγες φωτογραφίες. Όχι μόνο θα γίνει έτσι πιο ελκυστικό και ευχάριστο στο μάτι του επισκέπτη, αλλά θα “καμουφλαριστεί” και το μέγεθος του κειμένου. ένας από τους πρώτους κανόνες για τη δημιουργία site και το σχεδιασμό ιστοσελίδων, είναι ότι κανείς δε θέλει να διαβάσει ένα τεράστιο κατεβατό κειμένου ή ένα wall of text που λένε και οι Αμερικάνοι.

συχνότερα λάθη στη δημιουργία site

5.Φωτογραφίες ακατάλληλης ποιότητας

Επειδή μίαν φωτογραφία είναι όμορφη και υψηλής ποιότητας, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κατάλληλη για ανέβασμα! Οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας κάνουν αργό το φόρτωμα της σελίδας και καλό είναι να αποφεύγονται κατά τη δημιουργία ιστοσελίδων. site. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγράμματα όπως το Photoshop για να μειώσετε το μέγεθος της φωτογραφίας και να το κάνετε πιο κατάλληλο για χρήση σε ιστοσελίδες, χωρίς να χάσετε κάτι από την ομορφιά της εικόνας.

σχεδίαση ιστοσέλιδων