Δείτε πόσο εύκολο είναι να επιλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια χορού για το κοριτσάκι σας

Επιλέξτε τα καλύτερα παπούτσια χορού για το κορίτσι σας

Είναι γνωστό πως ο χορός είναι το αγαπημένο χόμπι όλων των μικρών κοριτσιών. Όπως όμως και όλα τα χόμπι, για να γίνει σωστά χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό και ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του, είναι τα παπούτσια χορού.Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι οι περίφημες μπαλαρίνες είναι τα μόνα παπούτσια για χορό που χρειάζεται κάποιος. Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε είδος χορού, έχει και τα δικά του, πολύ συγκεκριμένα, παπούτσια.

Εδώ προκύπτει και άλλο ένα θέμα. Αν και το μπαλέτο είναι σίγουρα η πιο διαδεδομένη και η αγαπημένη μορφή χορού για τα κοριτσάκια,δεν είναι το μόνο είδος χορού με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσετε ποιο είδος χορού ενδιαφέρει τη μικρούλα σας,μπορεί να προτιμά λάτιν, τζαζ ή και μοντέρνους χορούς, θα πρέπει να αγοράσετε και τα κατάλληλα παπούτσια χορού.

Ποιοί είναι όμως οι πιθανοί συνδυασμοί; Ας τους δούμε!

●Μπαλέτο

Τα παπούτσια μπαλέτου, ή μπαλαρίνες όπως είναι κοινώς γνωστά, είναι σίγουρα από τα πιο γνωστά είδη σε ότι αφορά τα παπούτσια χορού.Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους λοιπόν, χρησιμοποιούνται κυρίως για μαθήματα μπαλέτου, αλλά μπορούν να φορεθούν και αλλού,όπως για παράδειγμα σε κάποιο γυμναστήριο ή χόρο με μοκέτα. Τα παπούτσια αυτά βγαίνουν σε ροζ, άσπρο, μαύρο ή μπεζ χρώμα και πρέπει να είναι σφιχτά στο πόδι όταν τα φοράει κάποιος, προκειμένου οι διάφορες κινήσεις και φιγούρες χορού να γίνονται εύκολα και με ασφάλεια.

●Hip Hop και Jazz

Οι Hip Hop και τζαζ χορί είναι πολύ δημοφιλείς στα νεαρά κορίτσια αυτή τη στιγμή.Τα κορίτσια που λοιπόν που επιλέγουν να μάθουν και να ασχοληθούν με αυτά τα δύο στυλ θα χρειάστούνι ειδικά παπούτσια χορού, τα οποία θα έχουν σόλα από λάστιχο που θα επιτρέπει στα κορίτσια να κάνουν εύκολα τις διάφορες στροφές και “κλωτσιές” που απαιτούν αυτοί οι χοροί.

●Χοροί αίθουσας και Latin

Αν το κορίτσι σας θέλει να μάθει χορούς αιθούσης ή Latin, τότε θα πρέπει να του αγοράσετε τα ανάλογα παπούτσια. Οι χοροί αυτοί απαιτούν παπούτσια χορού με τακούνια ύψους 2 ή και τριών ιντσών και έτσι ίσως να μην είναι οι ιδανικοί για πολύ νεαρά κορίτσια. Εν πάση περιπτώση, θα πρέπει όταν χρησιμοποιεί το κορίτσι σας αυτά τα παπούτσια, να επικαλύπτει τις σόλες τους με ένα αντιολισθητικό υλικό για να μην γλιστρήσει και πέσει.

Περισσότερες συμβουλές για την αγορά παπουτσιών χορού:

1.θα πρέπει να φροντίσετε ότι τα παπούτσια που θα αγοράσετε θα κάνουν καλά στο πόδι του κοριτσιού σας. Αν δεν της κάνουν καλά, τότε όχι μόνο θα της προκαλούν πόνο και ταλαιπωρία, αλλά μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνα καθώς μπορεί να την κάνουν να πέσει και να χτυπήσει.

2.Θα πρέπει πάντα να θέσετε ένα budget πριν ψωνίσετε. Εάν δεν θέλετε το χόμπι της κόρης σας να σας κοστίσει μία περιουσία, τότε θα πρέπει να ψάξετε καλά για ευκαιρίες και προσφορές. Το Διαδίκτυο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε εκπτώσεις και προσφορές σε παπούτσια χορού.

3.Αν το κορίτσι σας ασχολείται ήδη με τον χορό και απλά θέλει καινούργια παπούτσια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα παπούτσια ψορού που να ταιριάζουν με στολή και τα ρούχα που φοράει όταν χορεύει. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε ακόμη περισσότερα χρήματα
για ένα νέο φόρεμα που να ταιριάζει με τα νέα παπούτσια.

Bookmark and Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.